Nadaje się również dla osób stosujących Metabolic Balance.
Tofu z pieczarkami |
1 kostka tofu
150 g pieczarek
kawałek (ok. 100 g ) pora
20 zielonych oliwek
2 łyżki oliwy
sól, ostra papryczka
Na rozgrzany na patelni tłuszcz wrzuć oczyszczone i pokrojone pieczarki. Podsmaż je na dużym ogniu. Dodaj tofu pokrojone w kostkę. Posyp solą i papryczką. Przesmaż chwilę razem.
W tym czasie pokrój pora i oliwki, dodaj do tofu i pieczarek. Podlej niewielką ilością wody (ok. 100 ml) Przykryj i duś kilka minut, aż por zmięknie.
Na koniec sprawdź, czy potrawy nie trzeba dodatkowo doprawić solą i papryczką. To wszystko.
Tofu z pieczarkami |
Bardzo fajnie wygląda :) Wszystkie składniki bardzo lubię, a razem ich nigdy nie łączyłam w taką kompozycję :P
OdpowiedzUsuńNam bardzo smakowało. Ja staram się często jadać tofu, więc kombinuję na różne sposoby, żeby się nie znudziło :)
Usuń