czwartek, 6 czerwca 2013

ZIELONE RACUSZKI

Przepis na te racuszki znalazłam na opakowaniu mąki z pestek dyni. To właśnie ta mąka nadaje racuszkom śliczny zielony kolor.

zielone racuszki z mąki z pestek dyni

składniki:
1 jajko
1/2 szklanki mąki z pestek dyni
1/2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka mleka
1 duże jabłko
1 czubata łyżeczka cynamonu (sugeruję więcej)
cukier puder do posypania
olej do smażenia


Z obu mąk, jajka, mleka i cynamonu przygotuj ciasto. Jabłko obierz i pokrój na drobne plasterki, wymieszaj z ciastem.


Smaż z obu stron na rozgrzanym oleju.


Usmażone racuszki posyp cukrem pudrem. Smacznego!

racuszki z mąki z pestek dyni




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz