Kuskus na słodko |
250 g kuskusu (u mnie razowy bio)
kilka daktyli, garść żurawiny lub dowolne bakalie
1 łyżka masła (u mnie klarowane)
250 ml jogurtu, kefiru lub kwaśnego mleka
2 łyżeczki suszu stewii lub 1 łyżka cukru.
szczypta soli, wrzątek
Przygotuj sos: jogurt rozmieszaj ze stewią lub cukrem, lub inną substancją słodzącą.
Kuskus wsyp do miseczki, wymieszaj z bakaliami. Zalej lekko posolonym wrzątkiem, tak by nad powierzchnią kaszki było ok. 0,5 cm wody. Przykryj i odstaw na 5 minut.
Po tym czasie dodaj do kuskusu masło, wymieszaj widelcem. Przełóż na talerzyki. Polej przygotowanym sosem. Smacznego!
kuskus na słodko z bakaliami |
uwielbiam kuskus :)
OdpowiedzUsuńJak to dobrze, że Arabowie kiedyś tam go wymyślili :)))
Usuń