czwartek, 30 stycznia 2014

SAŁATKA Z RUKOLI I TOFU

Metabolic Balance, faza II.
Jeszcze jedna propozycja prostej, a smacznej sałatki w duchu MB.

Sałatka z rukoli i tofu

Składniki na 1 porcję:
1/2 kostki tofu
1 łyżeczka oleju kokosowego (do smażenia tofu )
130 g warzyw, w tym:
garść rukoli
1/2 pomidora
kilka zielonych oliwek
sól 
winegret z 2 łyżeczek oleju lnianego i 2 łyżeczek octu jabłkowego + szczypta soli
(lub inny sos sałatkowy, jeśli nie przestrzegasz MB) 

Pół kostki tofu pokrój na cienkie plasterki (mi wyszło 8 plasterków), posól i usmaż na złoto z obu stron.
Pomidora pokrój na cząstki, oliwki przekrój na pół, ułóż na talerzu wraz z rukolą, delikatnie posól i
polej winegretem. Na wierzchu ułóż zrumienione plastry tofu, na  nich jeszcze kilka listków rukoli.
Smacznego!

sałatka z rukoli i tofu

4 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Dziękuję. Cieszę się, że się spodobała :)

      Usuń
    2. pyszna !!!!!!!!!!!!

      Usuń
    3. Dzięki Bogunia! Ty zawsze docenisz moje kreacje kulinarne :)

      Usuń