sobota, 11 stycznia 2014

ZIELONA ZUPA KREM

Metabolic Balance, faza II.

 Zdrowy posiłek w duchu MB. Prosty, szybki, a przy tym smaczny i pożywny.
Zielona zupa krem

Składniki na dwie porcje:

260 g warzyw, w tym:
2-3 liście kapusty włoskiej,
kawałek pora,
kawałek selera,
1 szalotka,
1 bulwa topinamburu

1 ząbek czosnku
1 papryczka kajeńska
sól
160 g tofu
1 łyżeczka oleju kokosowego


 Pokrojone warzywa ugotuj w niewielkiej ilości wody, rozdrobnij blenderem na krem, doprawiając solą do smaku.


Tofu pokrój w kostkę, posolone wrzuć na rozgrzaną patelnię z łyżeczką oleju kokosowego, przesmaż na dużym ogniu do lekkiego zrumienienia. Posyp zupę kostkami tofu jak grzankami. Smacznego!

1 komentarz:

  1. bardzo apetyczny przepis - z radoscia dodaje do akcji :)

    OdpowiedzUsuń