Kolejne dietetyczne danie do przygotowania w 20-30 minut.
Tofu z cykorią |
Porcja dla 1 osoby:
75 g (ok. pół kostki) tofu
125 g warzyw, w tym:
1/2 cebuli średniej wielkości
listki cykorii
sól, ostra papryczka lib inne ulubione przyprawy
1 łyżeczka oleju kokosowego
Cebulę pokrój w kosteczkę, zeszklij na rozgrzanym oleju kokosowym, dodaj opłukane listki cykorii, podlej wodą (ok. 50 ml), przykryj i duś kilka minut, aż cykoria zmięknie. Posyp solą i papryczką.
Pół kostki tofu pokrój w plasterki, lekko posól, połóż na patelni obok podsmażonych warzyw. Możesz podlać odrobiną wody. Podgrzewaj jeszcze chwilę pod przykryciem. Smacznego!
tofu z cykorią |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz