Szybka zupa z mrożonki |
2 kiełbaski "surowa polska" z Sokołowa
1 średnia cebula
0,5 paczki mrożonki wielowarzywnej Mieszanka Wiosenna
1 brykiet mrożonego szpinaku
1 łyżka oleju
2 łyżki śmietany
pieprz, szczypta majeranku, ewentualnie sól
Kiełbaskę pokrój w talarki, wrzuć na rozgrzany w garnku olej, niech się podsmaża. W tym czasie posiekaj cebulę, dorzuć ją do kiełbaski i niech się chwilę razem smażą. Nie trzeba ich rumienić, wystarczy że cebula się zeszkli.
Teraz wlej wodę (ok. 1 l.), zagotuj i do wrzącej wrzuć zamrożoną mieszankę warzywną wraz ze szpinakiem.
Gotuj do momentu, aż warzywa będą miękkie (ok. 15-20 min.). Dodaj przyprawy (ja nie dawałam soli, bo wystarczająco dużo soli wyszło z kiełbasek), zaciągnij zupę śmietaną i gotowe. Smacznego!
czasem warto skorzystać z takiego przepisu - super danie z mrożonki
OdpowiedzUsuń