Kiełbasa duszona z cebulą |
4 cebule
1 łyżeczka majeranku
szczypta rozmarynu
sól i pieprz do smaku
2 łyżki oleju
Kiełbaski ponacinaj ukośnie na głębokość ok. 4-5 mm. Podsmaż je z obu stron na rumiano.
W tym czasie pokrój cebule w półtalarki, dodaj do podsmażonych kiełbasek.
Posyp przyprawami, lekko przemieszaj, przykryj i duś na niewielkim ogniu od czasu do czasu mieszając.
Czas duszenia trudno określić precyzyjnie, bo zależy on głównie od odmiany cebuli. Trzeba po prostu wyczuć moment. U mnie czasami starcza kilkanaście minut, a innym razem trwa to do pół godziny.
kiełbasa z cebulą |
Kiełbaski wymiatają! :D
OdpowiedzUsuńKiełbaski, jak kiełbaski :) Dla mnie samej zaskoczeniem było, że mandarynki tak świetnie się spisały jako dodatek do nich :)
Usuń