Cebula z kiełbasą |
4 duże lub 6 mniejszych cebul
2-3 kiełbaski śląskie lub inne
2-3 łyżki oleju
sól, pieprz, majeranek
Kiełbaski pokrój w talarki, podsmaż na gorącym oleju do zrumienienia. Dodaj cebulę pokrojoną w ćwierćplasterki, posyp solą, pieprzem i majerankiem. Możesz na początek wlać łyżkę wody, zanim cebula puści sok. Zamieszaj, przykryj i duś powoli na maleńkim ogniu ok 20-30 min. od czasu do czasu mieszając. Smacznego.
cebula z kiełbasą |
To danie kojarzy mi się z dzieciństwem. Wówczas niemal przez całą zimę na niedzielne śniadanie rodzice przyrządzali kiełbasę z cebulką i z boczkiem. Potwornie niezdrowe ale za to jakie smaczne! :)
OdpowiedzUsuńZgadzam się, rzeczywiście niezdrowe, a pyszne :) Dlatego taką przyjemność robimy sobie nie częściej jak 2-3 razy w roku.
Usuń