Kurczak curry |
1 jabłko
1 cebula
2-3 ząbki czosnku
1 łyżka curry
1 łyżka mąki
0,5 szklanki śmietany
0,5 szklanki wody
2 łyżki masła
sól do smaku
Na patelni rozgrzej masło, uduś na nim posiekane jabłko, cebulę i czosnek.
Dodaj przyprawę curry, sól i mąkę. Wymieszaj.
Wlej wodę i śmietanę. Mieszając doprowadź do wrzenia. Dodaj pokrojoną pierś kurczęcą. Wymieszaj i gotuj razem chwilę, aż mięso się zagrzeje.
Niezwykle proste i szybkie danie, a stanowi miłą odmianę . Smacznego!
mniammm...śmietanę zastąpię jogurtem i będzie okey :))) używam duże ilości curry -uwielbiam:)
OdpowiedzUsuńSama się sobie dziwię, że kiedyś nie lubiłam tej znakomitej przyprawy :)
Usuń